COACHING     SCHOLING    LEZINGEN     CONTACT

SCHOLING

Jolanda Hoogenboom verzorgt scholing aan kraamverzorgenden en kraamverzorgenden in opleiding over zwangerschapsverlies en over verlies van de baby in de kraamtijd. Deze scholing is geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg met 2 accreditatiepunten.

 

Zwangerschapsverlies is het verlies van verwachtingen en van toekomst. Ieder mens is anders en iedereen heeft zijn eigen manier van omgaan met verdriet. En elke manier is goed. Er bestaat geen standaard voor rouw.

 

Na zwangerschapsverlies kunnen mensen op allerlei manieren reageren: ongeloof, gevoelloosheid, shock, verdoving, boosheid, wanhoop, leegte, vastbijten in wat er fout is gegaan, schuldgevoel.

 

Hoe ga je als kraamverzorgende hiermee om? Hoe kun je de ouders het beste bijstaan? Hoe kun je als kraamverzorgende je plaats vinden in het gezin? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de scholing.

 

De kosten voor de scholing (2,5 uur) bedragen € 50, - euro per individuele inschrijving inclusief hand-out en certificaat. Het minimum aantal deelnemers is twintig, het maximum aantal vijftig. Voor kraamcentra, ziekenhuizen, ROC’s etc. maken we graag een offerte op maat.

 

JOLANDA HOOGENBOOM © 2018